The Kokon

Een veilige plek voor transformatie

Wie ben ik?

Mijn naam is Dorien Knight. Ik ben Maatschappelijk Werker en daarna heb ik me laten bijscholen door het leven.
Ik heb bijna 8 jaar in Afrika gewoond en terug kijkend voelde het vaak alsof ik daar mijn opleiding kreeg. Ik werd in het diepe gegooid. Al werkend met vrouwen in prostitutie (waarbij vaak complexe problematiek komt kijken zoals seksueel misbruik, verslaving, dissociatie, geen opleiding hebben, kinderen moeten afstaan voor pleegzorg.....) moest ik gaan bijleren. Een lijstje maken met wat leerpunten werkt niet, ik moest me gaan ontwikkelen in het begeleiden van trauma en gaan zoeken naar manieren om hen echt te ontmoeten in soms onmogelijke situaties. Vandaar dat ik daar veel bijscholing heb gedaan in trauma-sensitieve trainingen.

Ik ben iemand met veel ervaringskennis. In 2019  heb ik de cursus Werken Met Eigen Ervaring gevolgd. Ik krijg er energie van als ik naast iemand mag staan die door een zware tijd gaat en hoop mag bieden.
Van clienten krijg ik terug dat juist dit in begeleiding veel betekende, dat ik weet wat het is om door dingen te worstelen. 

Iets wat me echt kenmerkt, is dat ik oordeelloos naar een situatie kan kijken. Of dit nu gaat om iets wat over het algemeen gezien wordt als "ziekte" of als "fout/slecht", ik houd ervan om het open te laten. Of sterker nog: ik voel me soms advocaat van de duisternis, om op zoek te gaan naar de (positieve) rol ervan.
Ik zie het potentieel in shit. Het kan mest worden voor een volgende oogst.